Selecteer een pagina
Tip van de week: Super Food Chia Seeds

Heb je nieuwe inspiratie nodig voor jouw ultieme ontbijt? Dan is de vegan Chia Super Food perfect voor jou.

Chia pudding is een goede optie als je op zoek bent naar voeding waar je energie van krijgt en dat je gemakkelijk de avond van tevoren klaarmaakt. Daarnaast bevat het chia ontbijt voedingstoffen die je lichaam hard nodig heeft, zoals omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor je hersenwerking. In je brein zorgen deze onverzadigde vetten ervoor dat neurotransmitters goed werken. Dit werkt goed voor je concentratie en je rust. Je zal merken dat je hierdoor ook flexibeler reageert in je dagelijks leven!

Het grote voordeel van dit chia ontbijt is dat het gluten-, zuivel-, caseïne-, en lactosevrij is, terwijl het goede vetten bevat en er geen zetmeel in zit! De vezels in Chia zaad zorgen voor meer Lactobacillen en Bifido bacteriën in je darmen en een lagere zuurtegraad. Dit komt ten goede aan de conditie van de darm villi, en zorgt dus voor betere resorptie van mineralen als ijzer en zink.

Cheers voor Chia! Terwijl graan de spijsvertering veel in de weg legt, is Chia pudding prima als je een drukke dag tegemoet gaat, als je last hebt van prikkelbare darmen of obstipatie.

Dus …… wat heb je nodig?

  1. Kokosmelk (200ml)
  2. Chia zaad (2 eetlepels),
  3. Bosvruchten,
  4. Ongebrande hazelnoten/amandelen/walnoten,
  5. Rauwe cacao nibs,
  6. Vanille extract (1 tl)

ENJOY!!!!

Mocht je willen reageren op een blog of heb je een vraag, dan vind ik het leuk als je me een email stuurt: info@voedingspraktijkdenhaag.nl

Bronnen =

Pereir da Silva, B et al, ‘Soluable extracts from chia seed affect brushborder membrane funtionality, morphology and intestinal bacterial population in vivo’, Nutrients 2019

 

 

 

Categorieën

Reageren op blogs

Mocht je willen reageren op een blog of een vraag hebben, dan vind ik het leuk als je me een email stuurt: Mail Voedingspraktijk.