Selecteer een pagina
Vakantie voor je darmen

Zomers ontbijt met baobab pannenkoekjes

Koester jij je ontbijt….? Dit zonnige ontbijt is de perfecte start voor een zomerse dag. Het bevat volwaardig eiwit en suiker in de natuurlijke vorm. Het zetmeel van de banaan zit opgeslagen de cellulaire structuur van het fruit. Dit zorgt voor een natuurlijke zoete smaak. De pannenkoekjes zijn bovendien goed voor je darmen en de darmflora. Het geheime ingrediënt is Baobab.

Uit onderzoek blijkt dat deze vrucht van de hoge Afrikaanse Baobab boom, zorgt voor een diverse darmflora. Zodat je niet te veel van één bacterie soort krijgt en van andere bacterie soorten juist te weinig. Vooral de vezels in baobab zorgen dat er zich in je darmwand een mooie beschermende slijmlaag vormt. Dit is het werk van de gunstige Rumminococcus bacterie.

De darmbacteriën die de Baobab vezels metaboliseren, zorgen op hun beurt weer voor meer bacteriën die butyraat maken, een korte keten vetzuur. Met butyraat krijg je een goede zuurgraad in je darm, en werken de spijsverteringsenzymen optimaal.

Kortom, een gezond ontbijt, bomvol mineralen als kalium en magnesium en vitamine C. Baobab heeft een antiviraal, antimicrobieel effect en ook ontstekingsremmende werking. Zo hebben je darmen ook vakantie!

Wat heb je nodig voor 10 mini pannenkoekjes (3 pers)?

2 bananen
3 eieren
een snufje kaneel, 1 theelepel vanille extract
5 dessertlepels baobab poeder
kokosolie

Hoe maak je ze?

Klop eerst de eieren luchtig. Mix de bananen in de food processor, en
voeg de baobab, kaneel en vanille extract toe. Nu roer je de eieren er luchtig door.

Verhit een beetje kokosolie in de pan en schep er drie lepels beslag in. Je kunt steeds drie pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Na 2 a 3 minuten zijn de pannenkoekjes mooi bruin van onder. Keer ze om en bak dan  de andere kant.

Maak mooie borden met biologische Griekse yoghurt en het rijpe fruit.

 

Categorieën

Reageren op blogs

Mocht je willen reageren op een blog of een vraag hebben, dan vind ik het leuk als je me een email stuurt: Mail Voedingspraktijk.